tirsdag den 14. oktober 2014

Pandekager med øl og uden klumper

Der er noget helt skønt ved de enkelte pandekager og her er da lige en opskrift på dem!

500 g hvedemel
6 æg
4 dl øl
6 dl mælk
2 spsk sukker
2 knsp salt
50 g smeltet smør

Du kan tilsmage med citron, kardemomme, vanilie eller kanel, jeg tog vanilie denne gang.

For at undgå klumper gøres således

Tag' mel og slå æggene ud i, rør med piskeris, når det er blevet til en klump hæld da lidt øl i og rør som pisket derefter lidt mere væske og indtil det er en tyk masse hvor du har en jævn tyk masse uden klumper!
Derefter kan du så tilsætte mere af den væske der skal i altså mælken så den bliver tynd!

Det der giver klumper er hvis du tilsætter alt væsken på en gang da der derved ikke kan piskes i tilstrækkelig grad så klumperne ikke er der!!

Denne teknik kan bruges i sovser og andet hvor der ikke skal være klumper i!

Lad pandekage dejen hvile og smelt smøret på pande og bland det i dejen så behøver du ikke bruge mere smør ved bagning af pandekagerne.

Hvorfor er der ØL i? det gør at pandekagerne bliver dejlig sprøde og lækre!




Ingen kommentarer:

Send en kommentar