onsdag den 30. oktober 2013

Kanelsnegle ala Blomsterberg føj de er gode


ca. 20 stk.

Gærdej:

  • 3  dl. sødmælk
  • 50 g. gær
  • 4 stk. store æg
  • 1 stk. Korn fra en vaniljestang
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 1 spsk. stødt kardemomme
  • 100 g. rørsukker
  • ½ spsk. groft salt
  • 200 g. blødt smør
  • Passende mængde hvedemel (det er umuligt at fastsætte den præcise mængde, da mel typer er forskellige. Dejen skal være glat og smidig, aldrig tør og knoldet).


Remonce:

  • 250 g. blødt smør
  • 200 g. rørsukker
  • 2 spsk. stødt kanel
  • 2 stk. æggeblommer til pensling

Gærdej:
Gæren smuldres i en stor skål & blandes med æg, vanilje, kanel, kardemomme og rørsukker.
Lun sødmælken & bland den sammen med salt. Bland lidt mel med og tilsæt smørret. Tilsæt mere mel og ælt det hele til en glat og smidig dej. Ælt dejen op til en stor kugle, der lægges i mel på bordet.

Når dejen har hvilet ca. 15 minutter, udrulles den i et kvadrat på ca. 50 X 40 cm. Når du ruller dejen ud, skal du sørge for at begrænse mængden af mel. Børst også overflødigt mel væk fra dejen, når du er færdig med udrulningen.

Remoncen:
Rør smørret godt med rørsukker og stødt kanel. Man kan eventuelt piske med en håndmikser. Stryg remoncen ud over hele dejen med en palet og rul dejen sammen som en roulade på den smalle led.

Lig hver stykke i en papirform dem man også bruger til muffins, dette gør at alt det lækre remonce bliver i sneglen! Skær rouladen i 1½  cm. tykke skiver.

Sneglene skal nu hæve på en bageplade et dejligt lunt sted, til de er hævet til næsten dobbelt størrelse - det tager minimum 35 minutter, afhængigt af rummets temperatur.



De pensles med sammenpiskede æggeblommer. Bages ved 185 grader, til de er let gyldne, ca. 15 - 18 minutter.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar